Spilles av nå

Title

Artist

Background

Rally Sørland – RallyRadio

Event info
Dato: 4. mai 2019
Time: 09:45
Address: Vest-Agder
Event: https://www.facebook.com/rallyradioen/
Detaljer
RALLY SØRLAND-MIMRING

Rally Sørland er vårt eldste og mest tradisjonsrike rally med en historie som strekker seg helt tilbake til 1952, da duoen Per Bergan/Gunnar Fadum tok totalseieren.

Rallyet tok en pause etter 1971 i forbindelse med Rallystoppen, men kom tilbake på kalenderen i 2003 (hvis vi ikke også inkluderer Sørlandsprinten i 2002, som egentlig satte det hele i gang igjen).

Rally Sørland i «moderne» tid har blitt anerkjent som et knalltøft løp, der mange har stått igjen i skogen eller på «heia» etter nærkontalt av ymse slag med moder jord. Veiene på sørlandet fordrer presis ratting og full konsentrasjon, og tilgir ikke overmot fra sjåførene eller noteglipp fra kartleserne.

Det er sjelden veldig tett fight om seieren i Rally Sørland, der den teknisk krevende karakteren på fartsetappene gjør at forskjellene ofte blir store. Det er i år 15 år siden Martin Stenshorne (Mitsubishi) slo Morten Østberg (Subaru WRC) med 14 sekunder i kampen om totalseieren, og det er faktisk den minste seiersmarginen i moderne tid.

Blant de startende i 2004 fant vi også Trond Sveinsvoll, som også blir å finne på startstreken i år. For anledningen med gjestekartleser den gang, som mente det ble litt vel spennende med sviktende bremser i nedfarten på slutten av SS3, den lange og klassiske Gangså-etappen. Sveinsvoll dro i håndbrekk og trampet på ikke-fungerende bremsepedal i hårnålene på vei ned mot mål, og ble i tillegg provosert av en kartleser som (etter hans mening) var unødvendig opptatt av bilen og sjåførens manglende evner til å skrubbe ned farten.
-Bare LES NOTENE, du, freste en usedvanlig ilsken stavangerkar (normalt var Sveinsvoll en ganske rolig og avslappet fyr, men det gjaldt ikke i denne situasjonen!).

Det gikk seg til utover i rallyet, og totalt sett hadde vi en ganske fin tur, inklusive frustrerte utbrudd fra sjåføren!

Tekst: RallyRadio

Add to Google Calendar

Add Now